Bil lån

– Vi finansierer bildrømmen din!

Hos AS Financiering kan du søke bil lån til svært gunstige betingelser. Vi tilbyr bil lån med inntil 100% finansiering og 10 års nedbetalingstid.


Betinger at båten er min. 7 m. og er/blir innregistrert i Skipsregisteret NOR

PRIS (NOK)
EGENKAPITAL (NOK)
NEDBETALINGSTID (ÅR)

NOMINELL RENTE
EFFEKTIV RENTEMånedlig beløp
 

Nei da, du behøver slett ikke betale forbrukslånrente på billån.

 

Mens boliglånsrenten er krøpet ned mot 2 prosent, tilbys forbrukslån fortsatt til godt over 10 prosent. Man kan få inntrykk av at renten på billån ligger på nesten det samme høye nivået, men det er langt fra tilfelle, selv om lånene gis kun mot pant i bilen.
– For tiden har vi 2,99 prosent nominell rente som den gunstigste rentesatsen. Vi tilbyr 100 prosent belåning ved bilkjøp, men jo høyere egenkapitalandel, desto lavere rente og har standard rentesatser ved 20 prosent og 35 prosent egenkapital. Billån er lukrativt, og det er ikke snakk om lånerenter som ved forbrukslån, forteller markedsansvarlig Erling Morkemo i AS Financiering.

– Det er til alle typer biler og modeller, både vanlige biler, «grønne» biler, Amcar og veteranbiler

Spesialister

 

Selskapet ble stiftet så langt tilbake som i 1930 og er ett av Norges eldste finansieringsselskap. AS Financiering gir lån til nye og brukte biler, motorsykler og campingvogner, og altså mot salgspant i låneobjektet. Det sikrer trygghet mot heftelser. I tillegg gir AS Financiering lån til båt over 7 meter mot skipspant. Sparebanken Øst er en av Norges største alliansefrie sparebanker med 25 kontorer på forskjellige steder på Østlandet.
– Vi er derimot spesialister på billån og eksempelvis en av de største aktørene på finansiering av bruktbiler. Bilforhandlerne opererer ofte med en lokkerente, men da utelukkende til egne modeller.
– Hva slags biler gir AS Financiering lån til?
– Det er til alle typer biler og modeller, både vanlige biler, «grønne» biler, Amcar og veteranbiler, men stort sett bruktbiler. Når det gjelder nedbetaling, går vi helst ikke over 10 år, mens vi kan gå helt ned til 20 000 kroner i minimum lånebeløp. Vi rådgir kundene økonomisk, men mange sier de ønsker hundre prosent finansiering og lengst mulig nedbetalingstid, svarer Morkemo.

Bruk kalkulatoren for å finne ut hvor gunstig billån du kan få!
Nå kan et av Norges eldste finansieringsselskap tilby gode betingelser for drømmebilen.

Bil lån

Tre kategorier

 

– Hvilke momenter vektlegger dere ved en lånesøknad, hvordan skjer kredittbehandlingen?
– Hver søknad behandles individuelt, der den enkelte søknad havner i kategori «grønn, gul eller rød». For kunder i kategori gul vil vi se på enkelte forhold, hvor vi gjør skjønnsmessige vurderinger. Sender man med en lønnsslipp med søknaden, er det større sannsynlighet for å få innvilget et lån, men vi fører en konservativ utlånspraksis, understreker Morkemo.
Enkelte banker har latt billånskundene bake inn billånet i boliglånet for å gi lavest mulig rentesats. Morkemo advarer på det sterkeste mot dette på fordi man da totalt sett, betaler mye mer i renter gjennom en svært lang nedbetalingstid.
– Dessuten faller bilen over tid langt mer i verdi enn det avdragene gjør i et boliglån over 20-30 år, sier Morkemo. Det blir dermed en mismatch mellom bilens verdi og utestående lånebeløp.
Lånebevis

AS Financiering har en enkel billånskalkulator, der man kan beregne hvor mye drømmebilen koster i månedlige renter og avdrag.
– Når du skal kjøpe bil, lønner det seg å skaffe et lånebevis på forhånd. Da kan du dokumentere overfor selger at finansieringen allerede er ordnet. Lånebeviset gir deg mulighet til å handle raskt når du har et godt kjøp for hånden, forteller Morkemo.