Billån Fiat

Hos AS Financiering kan du søke billån til Fiat med svært gunstige betingelser. Vi tilbyr billån til Fiat med inntil 100% finansiering og 10 års nedbetalingstid.

Søk billån

FiatHos oss kan du ordne billån til både ny eller brukt Fiat raskt og enkelt. Dersom du vurderer å kjøpe en Fiat og ønsker billån, prøv gjerne vår billånskalkulator. Fyll inn nødvendig informasjon og beregn hva et billån fra oss vil koste deg pr. måned. Send oss gjerne en uforpliktende lånesøknad, og du vil få et svært raskt svar fra oss. Med BankID kan du signere våre lånedokumenter elektronisk, og billån til Fiat kan ordnes på dagen. Dette gir deg en mulighet til å kunne slå til raskt når du finner et godt kjøp. Det er lett å søke billån til Fiat hos oss.

Fiat er et merkenavn som tilhører bilprodusenten Fabbrica Italiana Automobili Torino basert i Torino i Italia. Navnet er et akronym laget av det italienske navnet: Fabbrica Italiana Automobili Torino.

Virksomheten ble startet av Giovanni Agnelli i 1899. Hans barnebarn Gianni Agnelli var styreformann i Fiat fra 1966 til sin død i januar 2003. Han ble etterfulgt av broren, Umberto Agnelli. Da han døde 28. mai 2004, ble Luca Cordero di Montezemolo utnevnt til formann, mens Agnelli-arvingen John Elkann ble viseformann i en alder av 28 år. Også andre medlemmer av familien fikk plass i styret. Dette førte til at toppsjefen i selskapet, Giuseppe Morchio, trakk seg fra sin stilling med umiddelbar virkning. Sergio Marchionne ble utnevnt til hans etterfølger 1. juni 2004.

I USA var importerte Fiat-modeller så beryktet for upålitelighet at man redefinerte akronymet Fiat og påsto at det stod for: «Fix it again, Tony».

Fiat-gruppens aktiviteter var opprinnelig fokusert omkring industriell produksjon av biler, nyttekjøretøyer og landbruksmaskiner. Etter hvert er virksomheten spredt og den har nå aktiviteter innen et bredt spekter både innen industri og finansielle tjenester. Fiat er Italias største industrikonsern. Det har også betydelig virksomhet i en rekke land i hele verden. Alt i alt har Fiat aktiviteter i 61 land gjennom 1063 selskaper med mer enn 223 000 ansatte, hvorav 111 000 utenfor Italia.

Fiat støtter Fondazione Giovanni Agnelli, en viktig stiftelse for sosial og økonomisk forskning samt Palazzo Grassi, en gammel, berømt bygning i Venezia som nå er museum. I 1916 startet byggingen av den berømte Lingotto-fabrikken som åpnet i 1923. Fabrikken var på den tiden verdens største. Mer enn 80 forskjellige Fiat-modeller ble bygd her inntil fabrikken ble nedlagt i 1982.

I 1970- og 1980-årene var Fiat en pioneer i bruk av industriroboter innen bilproduksjon. Fiats fabrikker er blant de mest automatiserte og avanserte i verden. Fiat var en av de første vestlige selskap som bygde fabrikker i Sovjet-kontrollerte land. Best kjent er fabrikkene i Vladivostok, Kiev og Toljatti.

Fiat har også et selskap i Polen i Tychy som bygger småbiler (126, Cinquecento og nå Seicento). Fiat har fabrikker i Brasil, Tyrkia, Kina og India hvor det lages lokale varianter av Fiat-modeller samt Fiats «verdensbil», Palio.

Dersom du har spørsmål om billån til Fiat, ring oss gjerne på telefon 400 02 259.