Båtforsikring

Med en båtforsikring fra Frende er du trygg dersom noe skulle skje med båten eller båtferien din.

Kjøp båtforsikring

Vi tilbyr båtforsikring gjennom Frende Forsikring, som forsikrer fritidsbåter med innen- og utenbordsmotor, seilbåt og vannscooter.

Med en båtforsikring fra Frende får du:

  • Best i test på vilkår og dekning
  • Dekning i hele Europa fra mai til september
  • 17% rabatt hvis du har flere forsikringer fra Frende
  • 5% lojalitetsrabatt når du har vært kunde i tre år
  • Ypperlig kundeservice (vinner av Kundeserviceprisen to år på rad)

Velg mellom tre dekningsgrader: Brann og tyveri, kasko og utvidet. Ansvarsdekning er inkludert i alle Frendes forsikringer.

Raskt skadeoppgjør når du trenger det

Ifølge kundeundersøkelsen til EPSI Rating har Frende Forsikring flere år på rad blitt kåret til Norges raskeste skadeoppgjør. Du kan derfor være sikker på at Frende gjør alt de kan for at skadesaken din er trygg, personlig og rask.

Tilbakemeldingene fra kundene sier at de har høye forventninger, men at disse også blir innfridd på en god måte. Samme undersøkelse viser også at Frende flere ganger har fått landets mest fornøyde forsikringskunder. Dette skyldes gode vilkår, konkurransedyktige priser og bred dekning.

Full dekning i Europa fra mai til september

Med båtforsikring fra Frende får du trygghet på båtferien, selv i Europa. Fra perioden 1. mai til 30. september er du dekket i hele Europa, i tillegg til inntil 200 nautiske mil fra grunnlinjen til det europeiske fastlandet. Under samme periode er du også dekket ved overfart til Island, Storbritannia, Svalbard, Madeira, Azorene og Kanariøyene.

Resten av året gjelder forsikringen kun i Norge, Sverige, Danmark og Finland, og kun 12 nautiske mil fra grunnlinjen. Østersjøen, Finskebukta og Bottenvika er også dekket.

Utvidet båtforsikring

Fiends having fun on a sail boat and jump in the water

Frende gir deg mulighet til å utvide forsikringen på fem områder. Med full kasko kan du gi deg selv den sikkerheten du trenger.

Totalskadegaranti

Utvidet båtforsikring gir deg en ny, tilsvarende båt dersom skaden skjer før båten er blitt tre år gammel (fra den var ny) og skaden overstiger 60% av forsikringssum/markedsverdi. Garantien kan imidlertid ikke brukes på nærings- eller utleiebåt.

Opplagsutstyr

Du er dekket for skade på presenninger, bukker eller annet utstyr som brukes mens båten ligger på land med inntil 10 000 kroner. Skade etter tyveri eller annen uforutsett skade dekkes også. Vær obs på at tilhenger eller båthenger ikke regnes som opplagsutstyr.

Ferieavbrudd

Utvidelsen dekker ferie som må avbrytes som følge av en skade på båten i perioden 1. mai til 30. september. For å få dekningen godkjent skal du ikke kunne bruke båten i en planlagt ferie på minst seks dager. Dette må også kunne dokumenteres. Utbetalingen er maksimalt 1500 kroner per dag i inntil 14 dager, og går til dekning av leiebåt, leiebil og losji.

Løst utstyr og personlig løsøre

Velger du utvidet båtforsikring er dekning av løst utstyr og personlig løsøre utvidet til inntil 50 000 kroner. Vanligvis er denne summen satt til 10 000 kroner. Eksempler på løst utstyr er redningsvester, kikkerter, kjøkkenutstyr og verktøy, og personlig løsøre omfatter den personlige bagasjen du har med deg i båten.

Hjemtransport av båt etter reparasjon

Med full kasko får du dekket hjemtransport av båt etter reparasjon i hele dekningsområdet (hele Europa i perioden 1. mai til 31. august) med inntil 50 000 kroner. Velger du kasko uten utvidet båtforsikring dekkes kun hjemtransport i Norge og Sverige.

Hvem er dekket med forsikringen?

Den gjelder for forsikringstaker, i tillegg til eventuell medeier av båten. Videre gjelder fører- og passasjerulykke for alle som er ombord eller oppholder seg i nærheten av båten. Ansvarsdekningen gjelder alle som bruker båten.

Bestill forsikring i dag

AS Financiering tilbyr gjennom Sparebanken Øst forsikringsprodukter fra Frende Forsikring. Gjennom Frende kan vi også tilby andre forsikringer for kjøretøy:

Ønsker du å bestille båtforsikring som gir deg den tryggheten du trenger i båtferien? Bestill forsikring enkelt gjennom oss. Du fyller kun ut fødselsnummer og adresse, i tillegg til nødvendige opplysninger om båten. Så snart vi har mottatt søknaden din kommer vi tilbake til deg med et uforpliktende pristilbud.

Du velger selv om du ønsker å benytte deg av tilbudet. Med andre ord: Du har ingenting å tape. Send inn en søknad i dag!

Kjøp båtforsikring

 

Spørsmål og svar om båtforsikring

Hva kan du forsikre?

Du kan forsikre fritidsbåt. Denne kan både ha innenbords- og utenbordsmotor. Du kan også forsikre seilbåt. Disse må være under 50 fot og må være under 50 knop.

Du kan dessverre ikke forsikre en husbåt eller en annen type båt som du bruker som fast bolig.

Hva dekker “Brann og tyveri”?

Denne dekningen har fått navnet sitt etter det den dekker – nemlig brann og tyveri. Det betyr at båtforsikringen dekker skader påført båten ved brann, tyveri, eksplosjon og lynnedslag. Den gjelder også forsøk på tyveri, og den dekker skade på båten ved innbrudd.

I tillegg dekkes ansvar du pådrar deg for eventuell skade på annen person eller ting. Den dekker kostnader knyttet til advokatbistand i en tvist på inntil 100 000 kroner.

Hva dekker “Kasko”?

Kasko er vårt midterste nivå. Kasko dekker det samme som over (skader på andre, brann, tyveri), men også løsøre, redning og hjemtransport fra Norge og Sverige. Forsikringen dekker skader på båten ved blant annet kollisjon, stranding, kantring og transport.

Man kan lett bli forvirret av alle de ulike begrepene som finnes der ute. Hva er egentlig forskjellen på delkasko, minikasko, kasko og toppkasko? Hos oss gjør vi det enkelt for deg som kunde. Vi tilbyr deg enkelt og greit “Kasko”.

Hva dekker “Utvidet”?

“Utvidet” er vårt øverste nivå, og dekker det samme som de to andre – bare utvidet med med litt til. Forsikringen dekker skader nevnt over, men her får du i tillegg totalskadegaranti, ferieavbrudd, opplagsutstyr, hjemtransport av båt (fra andre land enn Norge og Sverige) og utstyr, samt løsøre.

Hva gjør Frende til en av landets beste båtforsikringer?

I undersøkelsene til EPSI Rating scorer Frende best på både skadeoppgjør og kundetilfredshet. Spesielt trekkes den raske saksbehandlingen frem som noe positivt. Vi kan derfor si at i hvert fall våre kunder mener de får landets beste forsikringer hos Frende.

Hva er EPSI Rating?

EPSI Rating driver med analyser av hvordan kunder opplever virksomheter i Norden. Les mer om EPSI Rating på nettsidene deres. 

Hvem gjelder båtforsikringen for?

Forsikringen gjelder for den som har tatt den opp forsikring, og for en eventuell medeier av båten. Dekning når det kommer til ansvar gjelder for den som bruker båten. Alle tre dekningene inkluderer tilvalget “Fører- og passasjerulykke”. Hvis dette er valgt, gjelder forsikringen for alle som er ombord i båten, eller som oppholder seg ved den.

Hvor gjelder den?

Områdene forsikringen gjelder avhenger av når på året det er. På høsten og vinteren gjelder den i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Da gjelder den samtidig 12 nautiske mil fra grunnlinjen til disse landenes fastland.

Dessuten gjelder den i Kattegat og Skagerak, og da øst for en linje mellom Lindesnes og Hirtshals. Man kan også oppholde seg i Østersjøen, Finskebukta og Bottenvika.

I sommerhalvåret gjelder den også resten av Europa. Man kan da også være 200 nautiske mil fra grunnlinjen til det europeiske fastlandet, inklusive overfart til Island, Storbritannia, Madeira, Azorene og Kanariøyene.

Har dere en Meld skade-side?

Hvis du ønsker å melde en skade på båten, kan du besøke Frendes Meld skade-side. Den finner du her. Du kan også kontakte Frende på 55 15 36 00 for å melde skade.

Dekker forsikringen fører- og passasjerulykke?

Nei, ingen av dekningene gjør dette, men det er et tilvalg du kan velge til alle dekninger.

Fungerer båtforsikring på samme måte som bilforsikring?

Nei, bilforsikring og båtforsikring fungerer ikke på samme måte. Alle kjøretøy som skal ut i trafikken må ha en ansvarsforsikring. Denne dekker skader du og bilen din påfører andre i trafikken. Kasko dekker også skader på egen bil.

Med båt er det annerledes. Som båteier er du kun erstatningsansvarlig hvis du har vært uaktsom eller har direkte skyld i skaden. Sett at båten er i opplag om vinteren, men velter og treffer en annen båt på grunn av vær og vind. Da har vær og vind “skylden”, og eieren av den andre båten må dekke skadene på egen båt.

Et annet eksempel: En båt krasjer med en annen båt på grunn av en teknisk feil. Her må også den andre båten dekke skader på egen båt. Dette fordi det er den tekniske feilen som er “skyldig”.

Det finnes flere ting som båteier åpenbart ikke har skyld i. Derfor vil brann, lynnedslag og eksplosjon, samt tyveri og hærverk, være dekket av ansvarsforsikring. Her kaller vi den “Brann og tyveri”.