Bilforsikring

Med Frende Forsikring får du konkurransedyktige priser, prisvinnende vilkår, lynrask opptjening av bonus og leiebil under hele reparasjonstiden.

Kjøp bilforsikring

Gjennom Frende Forsikring er vi stolte av å gi deg landets beste bilforsikring.

Du får blant annet:

 • Prisvinnende vilkår
 • Startbonus på 50% på din første bilforsikring
 • Leiebil i hele reparasjonstiden
 • 10% rabatt ved 3, eller 17% ved 5 eller flere forsikringer hos Frende
 • 5% lojalitetsbonus når du har vært kunde i 3 år
 • Tilgang til “Min side”, hvor du får full oversikt og enkelt kan endre dine forsikringer

Meld skade

Trygt skadeoppgjør

Når uhellet først er ute, er det viktig å ha en bilforsikring du kan stole på. Det er også da vi for alvor blir testet. Derfor gjør vi alt vi kan for å gi deg et trygt og raskt skadeoppgjør.

At vi lever opp til målet om å være best på skadeoppgjør har vi fått bevist flere ganger gjennom gode tilbakemeldinger fra kundene våre. Ifølge EPSI Rating sin årlige kundetilfredshetsundersøkelse innen forsikring har Frende Forsikring ligget på topp siden 2017. 

Landets mest fornøyde kunder

Undersøkelsen viste også i 2019 at Frende for andre året på rad fikk utnevnt landets mest fornøyde forsikringskunder.

Undersøkelsen viser at Frende sine kunder har høye forventninger, men opplever også at Frende innfrir disse. Videre sier kundene at Frende Forsikring er enkelt å forholde seg til, har konkurransedyktige priser og ikke minst at Frende er best på skadeforsikring.

Asphalt road in Austria, Alps in a beautiful summer day, Nockalmstrasse.

Norges raskeste bonusopptjening

Ønsker du rask opptjening av bonus? Frende Forsikring gir deg dette.

Frende Forsikring har den raskeste opptjeningen av bonuspoeng i hele landet. Bonus på bilforsikring innebærer hvor stor rabatt du får for å kjøre skadefritt.

Med vår bilforsikring får du 10% rabatt hvert år du har kjørt skadefritt opp til 70% bonus. Dersom du kjører skadefritt i tre år med 70% bonus, øker vi rabatten din til hele 75%. Motsatt krever mange av våre konkurrenter at du kjører minst fem år på 70% før du oppnår maksimal bonus.

Med Frende Forsikring slipper du også bonustap på den første bilskaden når du har kjørt kun tre år med 75% bonus. På samme måte som over, krever de fleste konkurrenter at du også her har kjørt på samme prosent i minst fem år.

Leiebil i hele reparasjonstiden

Med Frende Forsikring får du tilgang til leiebil i hele reparasjonstiden.

Dersom du har hatt et uhell og bilen må på verksted, kan du med Frende Forsikring få tilgang på leiebil i hele reparasjonstiden. Dermed får du en bekymring mindre.

Dekningen gir deg en leiebil i klasse C ved dekningsmessig brann, tyveri, kasko og maskinskade. Alternativt kan du velge å motta 250 kroner om dagen i inntil 31 dager. Er bilen kondemnert eller stjålet er antall dager med leiebil begrenset til 31 dager.

Slik bestiller du bilforsikring

Young woman enjoying the trip, looking out the car window on a picturesque road in the woods

Du kan enkelt bestille Frende bilforsikring gjennom oss. Det eneste du trenger å gjøre er å følge linken under. Deretter vil du bli bedt om å registrere nødvendig informasjon som fødselsnummer og adresse, i tillegg til opplysninger om bilen din. Vi trenger fødselsnummeret ditt for å beregne riktig pris på forsikringen.

Etter at søknaden er sendt vil en av våre medarbeidere kontakte deg innen kort tid. Ønsker du forsikring fra Frende? Send inn en søknad i dag!

Sjekk pris og bestill

Tilpass forsikringen til dine behov

Frende bilforsikring gir deg ulike valg: Skal du gå for kasko eller delkasko? Ønsker du leiebil i en eventuell reparasjonstid? Hos oss kan du skreddersy forsikringen etter dine ønsker og behov.

Minstedekning er ansvarsforsikring, som dekker skade på personer, andre kjøretøy, gjenstander og rettshjelp. Dette er lovpålagt for alle norske biler.

Kasko eller delkasko?

Ønsker du større dekning, har du valget mellom full eller delkasko. Delkasko dekker tap og skade på eget kjøretøy ved brann, tyveri, skade på glass og veihjelp, i tillegg til lovpålagt ansvarsforsikring. Dette kan være et godt alternativ for deg med en eldre bil av lav verdi.

Ellers anbefaler vi full kaskoforsikring. Full kasko dekker skade på deg, andre personer og kjøretøy som er involvert i trafikkulykken, uavhengig av hvem som forårsaket ulykken. Med full kaskoforsikring er du også dekket dersom det skulle oppstå tap eller skade ved brann, tyveri eller hærverk, i tillegg til feilfylling av drivstoff.

Med eller uten leiebil?

Er du en person som er avhengig av bilen i hverdagen, kan det lønne seg å ta med leiebil i forsikringen. Dette garanterer deg en leiebil i klasse C under hele reparasjonstiden.

Andre utvidelser

For å gi deg ekstra trygghet tilbyr Frende bilforsikring også et par tilleggsmuligheter. Velg for eksempel utvidelsen maskinskade som dekker mekanisk og elektronisk skade på motor eller girkasse.

En annen utvidelse du kan få med deg er nybilerstatning i inntil tre år. Med denne utvidelsen får du en ny bil ved totalskade – av samme merke, modell og årgang. Forutsetningen for denne forsikringen er at bilen din er under tre år gammel og ikke har kjørt mer enn 60 000 kilometer.

Hva koster det?

Enjoying road trip together.Summer vacation, travel,happiness and people concept.

Prisen på bilforsikring avhenger av din alder og bilens stand (alder, modell, kjørelengde etc.). I tillegg vil eventuelle utvidelser på forsikringen avgjøre hvor mye totalprisen blir. Det er derfor ikke mulig å si hva totalprisen på forsikringen blir før man har sendt inn en søknad.

Tilbudet du mottar er selvsagt uforpliktende, og du bestemmer selv om du ønsker å benytte deg av det.

Trafikkforsikringsavgift

I 2018 byttet årsavgiften navn til trafikkforsikringsavgiften. Avgiften gjelder på bil, motorsykkel, moped, campingbil, scooter, traktor og ATV, og legges til prisen på forsikringen. Selve forsikringen blir ikke dyrere, men det er nå forsikringsselskapene som krever inn denne avgiften på vegne av staten.

Avgiften deles opp i samme antall betalingsterminer som forsikringen din, og du kan selv endre disse. Avgiften er den samme uansett hvilket forsikringsselskap du benytter.

Hos oss får du alle forsikringer til kjøretøy

AS Financiering er gjennom Sparebanken Øst distributør av forsikringsprodukter for Frende Forsikring. Gjennom Frende kan vi også tilby andre forsikringer for kjøretøy:

MC-forsikring

Har du behov for å forsikre din MC? Med Frende Forsikring tar du med deg Norges raskeste bonusopptjening ut på landeveien. Som eneste selskap lar Frende deg velge mellom tre ulike kjørelengder, og du får øyeblikkelig hjelp dersom uhellet er ute.

Caravanforsikring

Vi tilbyr gode forsikringsordninger med rask hjelp til caravan. Våre forsikringer sørger for at du får en trygg og bekymringsfri ferie på landeveien, både i Norge og utlandet.

Båtforsikring

Skal du til sjøs er det båtforsikring du skal ha. Hos oss får du gode forsikringsordninger til båt slik at du kan føle deg trygg både på ferie og i fritiden.

Bobilforsikring

Bobil er mer populært enn noen gang, og skal du feriere i en bobil i år trenger du en bobilforsikring. Dette gir deg øyeblikkelig hjelp dersom uhellet er ute, og et trygt skadeoppgjør.

Mopedforsikring

Mopeder er morsomme og smidige, og passer fint for deg som bor i by eller tettbebygde strøk. Hiv deg på mopeden når du skal et ærend, og føl deg trygg med mopedforsikring fra Frende Forsikring.

Hvordan melder jeg skade?

rental car in spain mountain landscape road at sunset

Frende Forsikring står klar til å hjelpe deg når som helst, hele året. Det er enkelt å benytte seg av forsikringen: Ved skade ringer du Frende på 55 15 36 00, eller registrer skaden på nett. Frende har et av landets raskeste skadeoppgjør – normalt får du svar i løpet av et par virkedager.

Meld skade

Bestill bilforsikring i dag

Har du spørsmål angående bilforsikring, kan du ta kontakt direkte med Frende Forsikring. Ønsker du å bestille kan du gjøre dette enkelt og raskt gjennom oss. 

Har du allerede søkt om billån hos oss? Gjør alt på ett sted – send inn en søknad om bilforsikring i samme slengen.

Kjøp bilforsikring

Spørsmål og svar om bilforsikring

Woman takes picture of bright yellow leaf with mobile phone sticking legs out of car window in picturesque autumn forest

Hvem kan kjøpe?

Bilens eier, eller eierens ektefelle, registrerte partner eller samboer. Her betyr samboer at dere har samme adresse i Folkeregisteret, og at dere lever i et ekteskapslignende forhold.

Hvem kan tjene opp bonus?

Selv om flere kan stå for selve kjøpet, så er det slik at bilen må kjøres av bilens registrerte eier for at du skal kunne opptjene bonus. Registrert medeier kan altså ikke gjøre dette.

Hva er forskjellen på full kasko og delkasko?

Kasko referer til hvilker typer skader og uhell som dekkes. Full kasko dekker mer enn delkasko gjør.

Hva er EPSI Rating?

EPSI Rating analyserer hvordan kunder opplever virksomheter i Norden. De har gjort dette i tre tiår. Det er derfor en ære at vi topper undersøkelsen som går på kundetilfredshet. Les mer om EPSI Rating og undersøkelsene på nettsidene deres.

Kan jeg avslutte avtalen når som helst?

Nei, men du kan gjøre det ved hovedforfall eller om du skulle bytte forsikringsselskap. Ved et eventuelt bytte kommer det nye selskapet til å hjelpe deg med å si opp.

Dersom bilen skal selges, avregistreres eller vrakes kommer bilforsikringen til å avsluttes automatisk. Dette skjer først når Statens Vegvesen har registrert at bilen har byttet eier, er blitt avregistrert eller vraket. Du får en SMS eller e-post fra Frende når avtalen er avsluttet. Ta kontakt dersom du ikke har hørt noe innen tre dager etter at Statens Vegvesen har registrert endringen.

Hvor høy egenandel er på for eksempel glassrute og veihjelp?

Noen lurer på hvor høy egenandel det er på vanlige problemer som kan oppstå langs veien. Hos oss er egenandelen for skifte av glassrute 2000 kroner. Skal du derimot bare reparere ruten, så er det ingen egenandel. For veihjelp er andelen på 500 kroner.

Dekkes øvelseskjøring?

Du trenger ikke endre avtalen om du skal hjelpe noen med øvelseskjøring. Faktisk beholder du også rabatten du får om alle bilførerne er over 24 år – dersom du har denne – selv om den som øvelseskjører er yngre enn dette.

Hvordan tjener jeg opp bonus?

Her får du landets raskeste bonusopptjening. Du tjener den opp ved å kjøre skadefritt over flere år. Hvert skadefrie år øker bonusen din. På den andre siden vil skader senke den.

Det er riktignok ikke alle typer skader som fører til tap.

Hva fører ikke til bonustap ved skade?

Noen skader og uhell fører ikke til at du mister oppspart bonus.

Dette gjelder skader ved:

 • Tyveri av bilen
 • Brann
 • Kollisjon med dyr
 • Parkering (skader på egen bil forårsaket av ukjent kjøretøy)

Gjelder også:

 • Naturskade (for eksempel et tre som knekker i en storm og skader bilen)
 • Glassruteskade
 • Veihjelp

Dersom du allerede har toppbonus (75 prosent bonus i mer enn tre år), så får du ikke mindre bonus ved første skade. Istedenfor vil den fornyes til 75 prosent bonus på første opptjeningsår. Dersom en skade fører til utbetaling, vil bonusen bli redusert.

Trenger jeg grønt kort om jeg skal kjøre til utlandet?

Et grønt kort beviser at du har gyldig ansvarsforsikring. Du trenger ikke dette i de nordiske landene. Du kan også kjøre i flere europeiske land uten. Hos Trafikkforsikringsforeningen kan du sjekke hvor det kreves at du har grønt kort.