MC-forsikring

Ta med deg Norges raskeste bonusopptjening og prisvinnende vilkår ut på landeveien med MC-forsikringen fra Frende.

Kjøp MC-forsikring

Trenger du MC-forsikring? AS Financiering er gjennom Sparebanken Øst stolt tilbyder av Frende Forsikring. Forsikringen gir deg gode vilkår, konkurransedyktige priser, rask bonusopptjening og trygt skadeoppgjør.

Derfor bør du velge Frende Forsikring:

 • Best i test flere år på rad på vilkår og dekning
 • Markedets raskeste bonusopptjening
 • 17 % rabatt hvis du har flere forsikringer hos Frende
 • 5 % lojalitetsrabatt når du har vært kunde i tre år
 • Upåklagelig kundeservice – vunnet Kundeserviceprisen to år på rad
 • Fornøyde og lojale kunder over lang tid

Les mer: Billånskalkulator

Landets beste bonusopptjening

Bonus på forsikringen avhenger av hvor lenge du kjører skadefritt. Hos Frende får du 10% rabatt for hvert år du kjører uten skade opptil 70%. Etter å ha kjørt tre år skadefritt med 70% bonus, økes rabatten til 75%.

I motsetning til mange andre forsikringer slipper du bonustap på den første motorsykkelskaden dersom du har kjørt tre år med bonus på 75%. Normalt kreves det at man har kjørt minst fem år med 75% bonus.

Velg mellom 3 ulike kjørelengder

Frende er eneste forsikringsselskap som lar deg velge mellom tre ulike kjørelengder. Velg mellom 6000, 12 000 eller ubegrenset antall kilometer.

Velger du lavere kjørelengde får du lavere pris på forsikringen, men det er viktig at du sjekker hvor mye du faktisk kjører i året. For å få full erstatning på en eventuell skade er du avhengig av at du ikke overskredet årlig kjørelengde. Dersom du har kjørt lengre, kan dette føre til lavere utbetaling.

Du kan når som helst endre kjørelengden dersom du ser at den er i ferd med å overskrides.

Sjekk pris og bestill

MC-forsikring med døgnåpen vaktsentral

Handsome biker in white helmet riding motorcycle along asphalt road winding among tall green trees on sunny summer evening

Ved skade på motorsykkelen er det viktig at du tar kontakt med Frende med en gang. Frende Forsikring har en døgnåpen alarmsentral dersom uhellet skulle ramme. De hjelper deg hele døgnet, også fra utlandet.

Velg en av følgende alarmsentraler for direkte kontakt:

 • Frende Veihjelp (hjelp ved bilskade i Norge): 55 15 39 99
 • Hjelp ved bilskade i utlandet: + 47 21 49 30 54
 • Reiseskader i utlandet: + 47 21 49 24 14

Du kan også registrere skaden på nett. Så snart vi har mottatt din henvendelse vil vi ta kontakt med deg.

Velg MC-forsikringen som passer deg

MC-forsikringen fra Frende gir deg tryggheten du trenger for å cruise bekymringsløst. Vi tilbyr ulike dekningsgrader slik at du kan velge det som passer deg best. Hva du velger avhenger av hvor kostbar motorsykkelen din er, og hvor godt du ønsker å være sikret mot uforutsette hendelser.

Vi tilbyr følgende dekninger:

 • Ansvar
 • Delkasko
 • Kasko

Ansvar – fører og passasjerulykke

Det er lovpålagt å ha ansvarsforsikring på kjøretøy. Dette er den minste forsikringen som dekker fører- og passasjerulykke, skade på personer og andres kjøretøy, samt skader på bygninger og gjenstander. Skader på egen motorsykkel dekkes ikke av ansvarsforsikring.

Delkasko – uforutsette hendelser

Delkasko dekker alt den lovpålagte ansvarsforsikringen dekker, i tillegg til brann, innbrudd, tyveri, veihjelp og glasskade. Hvis du ønsker dekning mot for eksempel steinsprutskade, må du ha minst ha delkaskoforsikring på bilen din.

Kasko – full dekning av egen motorsykkel

Full kaskoforsikring, som regel bare omtalt som kasko, dekker alt nevnt over, i tillegg til skade på egen bil som følge av kollisjon, utforkjøring eller annen ytre påvirkning som hærverk. Vi anbefaler deg som skal kjøpe ny bil å velge full kaskoforsikring.

Pris på MC-forsikring

Handsome bearded motorcyclist with long hair in black leather jacket and sunglasses sitting on cruiser motorcycle, on blurred background of green peaceful rural landscape and light foggy sky.

Prisen på MC-forsikring varierer fra person til person, og fra sykkel til sykkel. Det er likevel visse ting man kan gjøre for å få billigere forsikring:

 • Alle førere er minst 30 år
 • Motorsykkelen oppbevares i en garasje
 • Motorsykkelen er utstyrt med skivebremslås
 • Motorsykkelen har kun brukere fra husstanden

Lavere kjørelengde vil også redusere totalkostnaden på forsikringen, men vær sikker på at valgt kjørelengde faktisk stemmer. Høyere egenandel er også med på å redusere den totale forsikringssummen.

Sist men ikke minst lønner det seg å være lojal kunde. Etter at du har vært kunde hos Frende i tre år, får du automatisk fem prosent rabatt på forsikringen.

Trafikkforsikringsavgift til staten

I 2018 ble årsavgiften på kjøretøy omgjort til en avgift på trafikkforsikringen din. Det innebærer at denne avgiften nå kreves inn av forsikringsselskapet ditt på vegne av staten.

Endringen påvirker ikke prisen på mc-forsikringen din, men vil legges til forsikringsterminene dine i stedet for en separat faktura. Den nye ordningen gjør at du nå kun betaler for den tiden kjøretøyet ditt er registrert, noe som gir deg større fleksibilitet ved kjøp av ny bil, eierskifte og avregistreringer.

Bestill MC-forsikring i dag

Gjennom Sparebanken Øst tilbyr vi MC-forsikring gjennom Frende Forsikring. Frende har blitt kåret til årets beste forsikring flere år på rad og tilbyr ikke bare Norges raskeste skadeoppgjør, men også prisvinnende vilkår og konkurransedyktige priser.

Har du søkt om MC-lån hos oss? Hvorfor ikke bestille forsikringen på samme sted? Det eneste du trenger å gjøre er å klikke deg inn på lenken under og fylle ut nødvendig informasjon. Så snart vi har mottatt søknaden tar vi kontakt med deg. Enklere blir det ikke!

Send inn en uforpliktende søknad i dag!

Kjøp MC-forsikring