Båtlån

Realiser drømmen om båtkjøp i dag med et båtlån fra
AS Financiering. Vi finansierer kjøp av alle båter over
7 meter.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert.

Skal du kjøpe båt? Vi tilbyr båtlån til kjøp av seilbåt, cabincruiser, daycruiser, RIB eller stor yacht med pant i båten. Båten må være over 7 meter og registrert i Skipsregisteret.

Ved å søke lån hos AS Financiering får du:

  • Raskt svar på søknaden
  • Finansiering inntil 80% av kjøpesummen
  • Opptil 15 års nedbetalingstid
  • Trygghet mot eventuelle heftelser i båten

Vi tilbyr lån til båt med kun 20% egenkapital. Slik kan du få et lån tilpasset din økonomiske situasjon.

Lån med skipspant

Skal du kjøpe båt over 7 meter, kan du ta opp et båtlån med skipspant. For å etablere et lån med skipspant i en båt over 7 meter. I tillegg må båten registreres i Skipsregisteret NOR. Dersom du er usikker bør du høre med selgeren, eventuelt kontakte Skipsregisteret for å få dette bekreftet.

Båten må være registrert med kjenningssignal, eller registreringsnummer, i Skipsregisteret. Du bør også sjekke at det ikke er noen registrerte heftelser på båten før du går til innkjøp av den.

Slik søker du lån til båt

Enten du er på jakt etter en båt eller allerede har funnet drømmebåten, må du som regel finansiere kjøpet med et båtlån. Du søker enkelt om dette hos AS Financiering gjennom vårt elektroniske søknadsskjema.

Du kan også søke om båtlån med pant i båten. Det betyr at vi tar båten som sikkerhet for lånet. Da fyller du ut skjemaet på samme måte, minus egenkapital.

Ønsker du en oversikt over hva båtlånet kan koste deg?

Legg inn kjøpesum, egenkapital og ønsket nedbetalingstid, så får du opp en estimert oversikt over hva lånet vil koste deg i måneden.

Søk båtlån

Signering av papirer

Dersom båtlånet innvilges, vil du bli tilsendt lånedokumenter som du må signere. Du kan signere disse med BankID for en raskere prosess. Etter at lånedokumentene er signert må du laste opp kjøpekontrakt og eventuelle andre nødvendige papirer. Disse kan du skanne og sende elektronisk som PDF-filer.

Dette må du tenke på når du skal kjøpe båt

Dersom du skal kjøpe deg en båt, må du i fleste tilfeller stille med et lånebevis. Dette er en bekreftelse fra AS Financiering som viser lånerammene for det lånet du har fått innvilget. På denne måten kan du dokumentere overfor selger at finansieringen er i orden.

Når du har funnet den båten du ønsker å kjøpe, kan du kontakte oss så sender vi deg lånedokumentene. Kun personen som skal stå oppført som eier av båten kan søke om lån hos oss. Vi finansierer også båtlån ved kjøp fra privatperson. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Bestill betalingsforsikring

Med betalingsforsikring på lånet er du ekstra beskyttet dersom noe uforutsett skulle skje. Langvarig sykdom, arbeidsledighet og kritisk sykdom er situasjoner som kan gjøre det krevende å betjene lånet.

Dette dekkes med betalingsforsikring:

  • Arbeidsledighet, permittering eller arbeidsuførhet: Ved 100% arbeidsledighet eller sykemelding dekker forsikringen dine månedlige avdrag og renter (maks 13 000 kroner per måned) i inntil 12 måneder og maks 36 måneder av lånets løpetid.
  • Kritisk sykdom: Ved kritisk sykdom slettes utestående beløp med inntil 750 000 kroner.
  • Dødsfall: Ved tap av liv slettes utestående beløp med inntil 750 000 kroner.

Ved et av tilfellene over, vil betalingsforsikringen dekke dine månedlige beløp. Slik får du én mindre bekymring å forholde deg til. Ved alvorlig sykdom eller tap av liv blir restgjelden din innfridd, noe som gir ekstra trygghet til både deg og familien.

Les mer: Båtforsikring

Søk båtlån i dag

Har du funnet drømmebåten og trenger et båtlån? Lån inntil 80% av kjøpesummen hos oss. Du kan søke lån til alle båter over 7 meter, så lenge båten er registrert i Skipsregisteret.

Send inn en uforpliktende søknad i dag. Vi svarer i løpet av kort tid!

Søk båtlån

Spørsmål og svar om båtlån

Hva slags båt kan jeg låne til?

Du kan låne til alle typer båter: seilbåt, cabincruiser, daycruiser, RIB eller stor yacht. Du må passe på at den er registrert i Skipsregisteret NOR. Pass også på at det ikke er en båt under 7 meter, og at det er ikke er heftelser ved denne. Sistnevnte er mest relevant dersom du kjøper privat.

Kan jeg søke lån til en brukt båt?

Ja, du kan kjøpe brukt fra privatperson, så lenge båten holder de nevnte kravene: Den må være over 7 meter og registrert i Skipsregisteret NOR. Du kan selv søke opp om båten er registrert ved å bruke “Skipssøk” hos Sjøfartsdirektoratet. Dersom du ikke finner noe, eller er usikker på hva du skal søke på, bør du kontakte selgeren eller Sjøfartsdirektoratet direkte.

Er det andre fordeler ved å være i Skipsregisteret?

Ja, det kan for eksempel øke trygghet i forbindelse med kjøp og salg. Om båten er registrert vil bare den som er oppført som eier kunne selge den videre.

Du får også gratis utstedelse av nasjonalitetsbevis. Dette bekrefter hvor båten er fra og hvem som eier den. Et slikt bevis kan gjøre innsjekking i utenlandske havner enklere og mindre tidkrevende.

Hvor dyr kan båten være?

Hos oss kan du få låne til båter som koster opptil 3 000 000 kroner. Vår laveste sum er på 300 000 kr. Vårt tilbud vil med andre ord dekke en rekke ulike typer og prisnivåer. Med vår hjelp kan båtdrømmen bli virkelighet.

Hvor lang nedbetalingstid tilbyr dere?

Du kan betale ned over 10 år. Den laveste nedbetalingstiden er på 1. år. Da vil månedsbeløpet blir høyere.

Hva avgjør hvor høy rente jeg får?

Dette avgjøres etter det er tatt en kredittvurdering av deg. Da ser vi på din personlige situasjon og økonomi. Her er blant annet inntekt, alder, gjeld og eventuelle tidligere inkassosaker og betalingsanmerkninger viktig informasjon.

Rente avgjøres også av nominell rente og effektiv rente. Nominell rente er slik renten ser ut før man legger til gebyrer og avgifter. Etter disse er lagt til får man det som kalles den effektiv rente. Denne vil avgjøre hvor mye du betaler for å låne penger, og vil derfor samtidig påvirke månedsbeløpet ditt.

Hvor mye må jeg betale i måneden?

Månedsbeløpet varierer mellom ulike lån. Som nevnt vil den effektive renten påvirke månedsbeløpet.

Det avgjøres også av hvor kort eller lang tid du skal bruke på nedbetaling. En kort nedbetaling fører til høyere månedsbeløp. En lang nedbetaling vil gjøre at du betaler mindre hver måned.

Jeg trenger en båtforsikring. Hva gjør jeg?

Hvis du leter etter en båtforsikring, trenger du ikke lete lenge. Vi tilbyr båtforsikring gjennom Frende Forsikring. Det er tre ulike dekningsgrader: “Brann og tyveri”, “Kasko” og “Utvidet”. Sistnevnte dekker det aller meste av uhell og skader som kan skje med båten.

Frende har i flere år på rad hatt landets mest fornøyde forsikringskunder. Dette måles gjennom undersøkelser som gjøres av EPSI Rating. Dette selskapet har målt kundeopplevelser i Norden i tre tiår. Hvis du er interessert, kan du gjerne lese rapporten fra 2020 her.