Kjøpekontrakt bil

Det er viktig å skrive kjøpekontrakt ved kjøp og salg av bil. Skal du kjøpe bil privat er du selv ansvarlig for at alt er i orden.

Kjøpekontrakt bil

Kjøp og salg av bil privat

Mange kvier seg for å kjøpe bruktbil, og med god grunn. Er du ikke mekaniker er det vanskelig å vite om bilen er i god stand, eller om du risikerer å betale for mye.

Fordeler og ulemper ved kjøp av bruktbil

Fordeler:

 • Lavere verdifall på bilen
 • Lavere rentekostnad på lånet
 • Lavere forsikringskostnad

Ulemper: 

 • Høy kilometerstand fører til flere reparasjoner
 • Ofte dyrere drivstoff
 • Støyer ofte mer

Kjøp og salg av bruktbil har både fordeler og ulemper. Derfor er det viktig å alltid skrive kontrakt. 

Det er heller ikke sikkert at selgeren er klar over alle feil og mangler ved kjøretøyet. Konflikter som oppstår i etterkant kan bli både dyrt og tidkrevende, for ikke å snakke om prisen på feil og mangler som må utbedres.

Allikevel er det nettopp ved å kjøpe bruktbil at du kan gjøre et skikkelig kupp. Et godt tips er å ta en NAF-test før du kjøper bilen, slik at du får en grundig vurdering av bilens tekniske tilstand. I tillegg bør du skrive kjøpekontrakt for bil, for eksempel denne fra AS Financiering:

Kjøpekontrakt bil

Beautiful couple hugging and smiling while standing near a car, with woman taking selfie using a smart phone outdoors

Kjøp og salg av bil mellom privatpersoner reguleres av kjøpsloven. Denne pålegger selger en opplysningsplikt da kjøper har rett til å vite en rekke vesentlige forhold om bilen. Disse skal legges inn i en kjøpekontrakt for bil.

Forhold som skal dokumenteres i en kjøpekontrakt for bil er:

 • Bilens alder
 • Kilometeravstand
 • Andre vesentlige forhold

Dersom du skal kjøpe bruktbil, må du huske å skrive en kjøpekontrakt for bil. NAF har utarbeidet en ferdig kontrakt du kan ta utgangspunkt i.

Se kjøpekontrakt for bil

Enklere handel med finansieringsbevis

Med et finansieringsbevis kan du slå til raskt når den perfekte bilen dukker opp. 

Uansett om du har funnet drømmebilen eller ikke, er det lurt å skaffe finansieringsbevis i forkant av kjøpet. Dette gir deg et fortrinn som kjøper. Da har du mulighet til å slå til på kort varsel hvis det skulle dukke opp et godt kjøp.

Bestill lånebevis

Lån til kjøp av bil privat

Handsome man dressed cassual in white t-shirt driving a car with coffee to go

Kjøpekontrakt bil

En god kjøpekontrakt kan blant annet spare deg for konflikter som kan oppstå etter kjøp og salg av bil privat.

Med AS Financiering kan du få et godt tilbud på billån, enten du skal kjøpe bruktbil eller ny bil. Vi har ulike låneprodukter slik at du kan velge det lånet som passer deg best. Følgende billån er tilgjengelige hos oss:

Ordinært billån

Finansiere inntil 100 % av bilkjøpet og velg en betalingstid på opptil 10 år. Ordinært billån kan brukes til å kjøpe bil privat, og rentebetingelsene vil variere basert på bilens alder samt hvor mye du har i egenkapital. Som sikkerhet på lånet tar vi salgspant i bilen.

Søk billån fra 4,80 % rente

Grønt billån

Dette er vårt gunstigste låneprodukt for deg som skal kjøpe elbil eller hybrid. Med grønt billån får du en svært gunstig rente, lavere etableringsgebyr og lavere terminkostnad. Det betyr at månedsbeløpet blir mindre, og lånet totalt sett blir billigere.

Kaskofritt billån

Skal du kjøpe bruktbil og ikke vil tegne full kasko, er dette låneproduktet for deg. Du kan fortsatt få finansiert hele kjøpssummen og velge en nedbetalingstid på opptil fem år. Kaskofritt billån er for deg som skal kjøpe en rimelig bil og låne maksimalt 100 000 kroner. Lånet utstedes med pant i bilen som sikkerhet.

Ikke glem å tegne forsikring

Når du kjøper bil må du også tegne skadeforsikring. Denne må være på plass før overlevering av bilen skjer.

Gjennom AS Financiering kan du få et godt tilbud på skadeforsikring fra Frende Forsikring. Vi tilbyr knallgode priser og prisvinnende vilkår. Frende Skadeforsikring har en av markedets raskeste bonusopptjeninger på bil og en startbonus på 50 %.

Se og bestill forsikring

Betalingsforsikring

Uansett om du skal kjøpe bil privat eller hos en forhandler, kan du tegne betalingsforsikring hos AS Finansiering. Med denne forsikringen er du sikret mot uforutsette hendelser som kan påvirke økonomien din. Skulle du for eksempel bli arbeidsledig blir de månedlige terminbeløpene fortsatt betjent via forsikringsordningen.

Skal du kjøpe brukt elbil? Husk kjøpekontrakt til bil.

Les mer om betalingsforsikring

Spørsmål og svar om kjøpekontrakt bil

Hvorfor bør man ha kjøpekontrakt til bil?

Ved kjøp og salg mellom privatpersoner gjelder andre regler enn ved salg fra forhandler til forbruker. Selger har opplysningsplikt, men det er viktig å få opplysningene svart på hvitt. Derfor er det viktig med en kjøpekontrakt til bil. Da blir det ikke ord mot ord i en eventuell tvist.

Hva bør jeg gjøre før jeg kjøper bil?

Det er viktig å ha tunga rett i munnen når du skal kjøpe bil på bruktmarkedet. Derfor finnes det flere sjekklister med råd og tips. Husk å les deg godt opp på slike før du kjøper. Ta gjerne med en kyndig bekjent om du ikke kan så mye om bil selv.

Dette er viktig å gjøre før du kjøper:

 • Les annonsen nøye
 • Sjekk kilometerstand, årsmodell og EU-kontroll
 • Prøvekjør bilen – gjerne sammen med en annen
 • Be om tilstandsrapport og skriv kjøpekontrakt til bil

Hva slags bil kan jeg kjøpe med lån fra AS Financiering?

Med lån fra AS Financiering kan du kjøpe alle slags biler. Du kan kjøpe bruktbil, ny bil eller elbil. Vårt mål er å hjelpe deg å oppfylle bildrømmen – uansett hva slags bil du drømmer om. Husk kjøpekontrakt til bil dersom du kjøper brukt.

Hvor dyr bil kan jeg kjøpe?

Hos oss finansierer vi biler for inntil 2 000 000 kr. Det betyr at vi dekker de aller fleste prisklasser på det norske markedet – både fra forhandler og på bruktmarkedet. Du kan derfor trygt søke hos oss om du skal kjøpe bil.

Hvorfor bør jeg kjøpe brukt?

Bruktbil har mange fordeler for deg som skal kjøpe bil. Spesielt bør man gå for brukt om man ikke har hatt lappen så lenge. Da er det ikke like farlig om det skulle bli noen riper i lakken eller lignende.

Bruktbil er som regel billig å kjøpe, men kan være dyre å ha på verksted. Det er altså flere utgifter knyttet til bruktbil, men du kan slippe unna store kostnader hvis du er heldig. Dersom du kjøper en bruktbil som er pent brukt og med lav kilometerstand, har du som regel gjort en god deal. Da slipper du det store verditapet som er knyttet til nye biler og forhåpentligvis de dyreste reparasjonene, i tillegg til at du får bilen til en god pris.

Husk kjøpekontrakt til bil før du kjøper!

Hvorfor bør jeg kjøpe ny bil?

Nye biler har også flere fordeler. Her vil smak og behag, behov og økonomi avgjøre. En ny bil har det nyeste innen teknologi, moderne utstyr, optimal ytelse og kommer helt uten slitasje. Allikevel vil du tape mye på verdifall de første 2-3 årene. Du vil med andre ord ikke kunne selge bilen igjen til noe i nærheten av det du kjøpte den for.

Hvorfor bør jeg kjøpe elektrisk?

Elektriske biler er fremtiden. Nå skjer de største fremskrittene innen elbiler. Du vil dermed få en sterk, moderne og pen bil. Du vil også kunne kjøre med god samvittighet med tanke på miljøet.

I tillegg til dette er det en rekke andre fordeler. Du sparer penger på flere avgifter og kostnader knyttet til andre biler. Du har mulighet til å kjøre i kollektivfelt. Dessuten vil du spare mye på drivstoff.