Tips til deg som skal kjøpe bobil

Bobil har blitt veldig populært i Norge. Det er registrert over 50 000 bobileiere her til lands, og det tallet er stigende. Det er likevel noen ting man må tenke på før man kan kaste seg bekymringsløst ut på landeveien.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert.

Hvorfor velge AS Financiering?

AS Financiering har over 90 års erfaring som finansieringsselskap. Vi bidrar til at hvermannsen får realisert drømmene sine, være seg i form av en brukt bobil, båt eller en motorsykkel. Vi tilbyr blant annet:

  • Nominell rente fra 4,90 %
  • Rask behandling av lånesøknaden
  • Forsikring mot heftelser på bobilen
  • Opp til ti års nedbetalingstid

Førerkort

Det vanligste førerkortet i Norge er klasse B, som lar deg kjøre med en totalvekt på 3500 kg. Medregnet er vekten på bobilen, vekten på passasjerene og bagasjen. Med andre ord kan du ikke kjøpe en bobil på 3200 kg dersom personer og bagasje veier mer enn 300 kg. Ønsker du en større bobil må du ha førerkort klasse C1 som lar deg kjøre totalvekt opp til 7500 kg. Dette inkluderer også retten til å kjøre lett lastebil.

Hva slags type bobil skal du velge?

Når man kjøper bobil for første gang er det mange vurderinger som må tas. En av de viktigste er selvfølgelig hva slags type caravan du ønsker. Det absolutt beste tipset vi kan gi er å teste biltypen først – lei en bobil, ta en miniferie og finn ut om det er noe for deg og familien. På denne måten får du også en pekepinn på hva slags bobil du ønsker. De aller fleste som kjøper bobil elsker frihetsfølelsen det gir og forblir campere livet ut.

Ny eller brukt bobil?

Ofte er det kjøperens økonomi som avgjør dette spørsmålet. Dersom man går for brukt, bør du kjøpe bobil hos forhandler fremfor privat. Forhandlerne sitter som regel på vesentlig mer kunnskap, og svarer på viktige spørsmål i forkant av den store avgjørelsen. Gjør du i tillegg et grundig forarbeid ligger alt til rette for et godt kjøp.

Søk caravan-lån hos AS Financiering

Hvorfor bobil?

Skal vi stole på bobilentusiastene, står friheten høyest på lista over årsaker til å bytte ut hytta med bobilen. Å kunne parkere langs Norges vakreste veikanter, eller ved vannkanten på den italienske riviera uten å måtte tenke på flybilletter eller hotell, veier tungt. Timeplanen er helt åpen, og instinktene bestemmer når foten treffer gasspedalen i jakten på neste stoppested.

Hjemmekontorets tidsalder

De to siste årene har både arbeidsgivere og ansatte fått et annerledes syn på hjemmekontor. Antakelsen om at de som jobbet hjemmefra ikke fikk gjort det de skulle er lagt fullstendig død, og man ser verdien av å gi ansatte frihet til å styre hverdagen sin selv.

Med bobilen som arbeidsplass kan du ha den utsikten du ønsker bak dataskjermen i morgenmøtet. Du rekker også et raskt bad i lunsjen. Strøm og internett løser du med en batteripakke og mobilt bredbånd.

Caravan-miljøet

Det sies at sjansene for å møte sure mennesker i bobil er uhyre liten. Det grilles ofte på tvers av bobilstørrelse, nasjonaliteter og foretrukne ølsorter. Barna leker, foreldrene skravler og passer på at kjøttet serveres med riktig temperatur og stekeskorpe.

Tilbehør til bobil

Det er naturligvis bobilen som er viktigst, men det finnes mye nyttig tilbehør som gjør ferien enda bedre. Man kan få tilnærmet uendelig med nyttige dingser til bobiler, men vi tar for oss de viktigste under:

  • Oppblåsbart telt/markise – godt å ha til regnværsdager. Festes på siden av bobilen og gir et ekstra rom.
  • Ventilasjonssystem – sommerlig solstek og vinterkulde påvirker inneklimaet i bobilen. Et godt ventilasjonssystem gjør bobiler levelig hele året.
  • Solcellepanel – trenger bare å kobles til bobilen.
  • Grill- og gassutstyr – en god campinggrill er vitalt. Det viktigste er at den er lett å pakke sammen og frakte.
  • Beskyttelsesdekke – beskytter bobilen mot mugg, vann, UV-stråling og støv.

Viktigheten av vedlikehold

Som alt annet i livet krever bobiler pleie. Her er det to ting å tenke på – kjøretøyet og delen du skal bo i. Det er viktig å vite at bilen trenger service omtrent hvert andre år. Det gjør man på et vanlig verksted. Delen man bor i trenger tetthetskontroll én gang i året, for å oppdage lekkasjer og hindre at vann kommer inn i konstruksjonen. Bruker du bobilen hele året er det spesielt viktig å se til at alt er som det skal, da den påføres mer slitasje i kulden.

Tar du vare på bobilen din har du ferien spikret i mange år fremover.

Frende caravan-forsikring

Litt om oss

AS Financiering har finansiert bobiler og andre kjøretøy siden 1930. Vi hjelper deg med lån til nye og brukte biler, campingvogner og motorsykler mot pant i kjøretøyet. Vi er heleid av Sparebanken Øst, og legger i likhet med dem stor vekt på god og personlig service, i tillegg til kompetent økonomisk rådgivning.

Våre 17 ansatte holder til i Roald Amundsens gate ved Rådhuset i Oslo. Vi ønsker å bidra til at flere realiserer drømmene sine – søk lån hos oss i dag.

Søk bobillån