Billån Honda

Hos AS Financiering kan du søke billån til Honda med svært gunstige betingelser. Vi tilbyr billån til Honda med inntil 100% finansiering og 10 års nedbetalingstid.

Søk billån

Honda-logoHos oss kan du ordne billån til både ny eller brukt Honda raskt og enkelt. Dersom du vurderer å kjøpe en Honda og ønsker billån, prøv gjerne vår billånskalkulator. Fyll inn nødvendig informasjon og beregn hva et billån fra oss vil koste deg pr. måned. Send oss gjerne en uforpliktende lånesøknad, og du vil få et svært raskt svar fra oss. Med BankID kan du signere våre lånedokumenter elektronisk, og billån til Honda kan ordnes på dagen. Dette gir deg en mulighet til å kunne slå til raskt når du finner et godt kjøp. Det er lett å søke billån til Honda hos oss.

Honda Motor Co., Ltd er en japansk produsent av biler, lastebiler, motorsykler og scootere. De lager også ATVer, generatorer, marine motorer, gressklippere, tohjuls-traktorer og lignende. I antall enheter så er Honda den største motorprodusenten i verden.

Honda ble stiftet i 1948 av Soichiro Honda, og har sitt hovedkvarter i Tokyo. Soichiro Honda hadde tidligere produsert stempelringer for det japanske markedet.

I 1981 åpnet Honda produksjonsanlegg utenfor Japan. I USA produserte og solgte de dyrere modeller under navnet Acura fra 1986. I Storbritannia gikk bilene først under Triumph-merket, siden som Rover. Samarbeidet med Rover førte også til at Land Rover Discovery ble solgt i Japan som Honda Crossroad en periode.

Hanne Skotvedt, datter av bilimportøren Armin Skotvedt, startet firmaet Hasco i april 1970 for å ta inn Honda N600.

Hasco Norge skiftet navn til Skotvedt AS på slutten av 1990-tallet, og beholdt Honda-importen ut 2000. Da overtok Honda Motor Europe Ltd. Norge, et datterselskap av Honda.

Honda har laget diverse mini motorsykler, men de mest kjente er monkey og dax. Flere kinesiske merker har kopiert disse modellene.

Honda har lange tradisjoner i Formel 1. I 1964 kjørte de sitt første F1 løp, bare fire år etter at de hadde laget sin første serieproduserte bil. I 1965 vant de sitt første løp, og teamet trakk seg etter 1968-sesongen.

Fra 1983 var Honda motorleverandør for team som Spirit, Lotus, Tyrrell, McLaren, og Williams. I en periode på seks år hadde biler med Honda-motorer tatt 71 seiere, seks konstruktørmesterskap, 2 for Williams og 4 for McLaren) og fem førermesterskap, 3 med Senna, 1 med Piquet og 1 med Prost. Honda trakk seg ut av sporten for andre gang i 1992.

I 2000 kom Honda tilbake igjen i Formel 1 som motorleverandør, denne gangen for Jordan og British American Racing. De avsluttet samarbeidet med Jordan etter 2003-sesongen, og i november 2004 kjøpte de 45 % av BAR. Før 2006-sesongen kjøpte de resten av laget og omdøpte det til Honda Racing F1. Dette ble det første fabrikkslaget til Honda på 38 år. Ved siden av å drive sitt eget team leverte de fortsatt motorer, da til Super Aguri. De første, og eneste, førerne til Honda var Jenson Button og Rubens Barrichello, og Button tok Honda Racings første seier under Ungarns Grand Prix 2006.

Dårlig økonomi rammet Super Aguri i 2008, og de trakk seg etter Spanias Grand Prix med umiddelbar effekt. Honda Racing trakk seg også etter 2008-sesongen, og solgte laget til den daværende teamsjefen Ross Brawn, som omdøpte laget til Brawn Grand Prix og beholdt Button og Barrichello som førere. Dette laget endte opp med å vinne både førermesterskapet, med Button, og konstruktørmesterskapet i 2009, og det ble så solgt til Mercedes-Benz og gjort om til Mercedes Grand Prix før 2010-sesongen.

Dersom du har spørsmål om billån til Honda, ring oss gjerne på telefon 400 02 259.