Bruktbillån: Tips til deg som skal kjøpe bruktbil

Vi tilbyr et av landets beste billån til deg som skal kjøpe bruktbil. Dersom lånet blir innvilget utbetaler vi hele summen til selger. Enklere blir det ikke.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert.

Siden 1930 har AS Financiering tilbudt lån med pant i bilen som sikkerhet. Da kan du få finansiert inntil 100% av kjøpesummen, og har mange valgmuligheter når du skal kjøpe bruktbil.

Det er mange gode grunner til å velge AS Financiering. Her er noen av dem:

 • Effektiv og rask behandling av søknader
 • Finansiering av inntil 100% av kjøpesummen
 • Opptil 10 års nedbetalingstid
 • Trygghet mot eventuelle heftelser i bilen
 • Elektronisk signering med BankID

AS Financiering tilbyr lån til både nye og brukte biler, i tillegg til en rekke andre kjøretøyer. Hos oss kan du blant annet låne penger til å kjøpe MC, caravan eller båt med salgspant i kjøretøyet som sikkerhet på lånet. Dermed får du den tryggheten du trenger til å gjøre et godt bilkjøp – uansett om du kjøper bruktbil, motorsykkel eller noe annet.

Våre tips: Ting å tenke på når du kjøper bruktbil privat

Kjøpe bil brukt

Å kjøpe bruktbil er et økonomisk godt valg, men det krever litt mer av deg som skal kjøpe. Med mindre du er mekaniker, er det vanskelig å vite om bilen er i god nok stand og om du risikerer å betale for mye.

Skriv alltid kjøpekontrakt når du kjøper bil brukt

Du må alltid skrive kjøpekontrakt, og det er lurt å ta bilen på NAF-test. NAFs kjøpstest er et godt verktøy som går grundigere til verks enn en EU-kontroll. I tillegg bør du be om servicehistorikk og se til at bilen har fulgt serviceprogrammet gjennom hele sin levetid. Selger er forpliktet til å oppgi feil på kjøretøyet, men det er ikke sikkert selger kjenner til alle feil og mangler.

Hva bør jeg se etter på visning?

Sjekk bilens tilstand og ta den med på en kjøretur. Lytt etter lyder fra motoren, sjekk hvordan bilen reagerer, hvordan pedalene kjennes, samt hvordan du sitter. Tenk over om bilen er verdt prisen du må betale.

Se samtidig etter rust – her kan det bli dyrt om du er uheldig. Ta gjerne med deg en annen person som hjelp, enten en som kan mer enn deg eller en du kan diskutere med.

Hvor bør jeg kjøpe bil brukt?

Dersom du har bestemt deg for å kjøpe en bil som er brukt, finnes det flere steder på nett for folk som kjøper og selger bil. FINN.no har det største markedet for privatbiler, i tillegg finner du mye ute til salg på bruktbil.no. Denne siden er utviklet av Møller Mobility Group, og fokuserer på salg av bruktbil fra forhandlere.

Du kan gjøre gode kupp på begge steder, men du vil altså møte privatpersoner ved førstnevnte og forhandlere ved sistnevnte. Her vil kanskje dine egne kunnskaper være avgjørende. Kan du nok til å være sikker på at du ikke blir lurt, eller foretrekker du den tryggheten som ligger i å oppsøke en forhandler?

Betalingsforsikring gir deg ekstra trygghet

Kjøpe bruktbil privat

Ved å velge betalingsforsikring får du ekstra trygghet når du skal betale ned lånet. Forsikringen dekker de månedlige terminbeløpene dersom noe uforutsett skulle skje som gjør det vanskelig å betale. Dette kan for eksempel være at du blir akutt syk, permittert fra jobben eller opplever langvarig sykdom og uførhet.

Med betalingsforsikring får du én mindre bekymring.

Forsikringen dekker:

 • Arbeidsledighet, permittering og arbeidsuførhet
 • Kritisk sykdom
 • Dødsfall

Bestill betalingsforsikring

Det er både fordeler og ulemper ved å kjøpe brukt bil

Det er både fordeler og ulemper med å kjøpe bil brukt, men det er nettopp her du kan gjøre et skikkelig kupp. Hvis du er en smart kjøper og får gjort en grundig vurdering av bilens tekniske tilstand, kan bruktbilen spare deg for mange utgifter.

Finansiering av bilen kan du skaffe hos AS Financiering.

Fordeler ved å kjøpe bruktbil:

 • Lavere verdifall
 • Lavere kjøpskostnad
 • Mindre billån og rentekostnader

Ulemper ved å kjøpe bruktbil:

 • Potensielt høyere reparasjons- og serviceutgifter
 • Kjøreopplevelsen kan ha lavere kvalitet
 • Kjøretøyet kan være mindre energieffektivt

Søk billån

Lånebevis til kjøp av bruktbil

Kjøp og salg av bruktbil

Med et finansieringsbevis er du klar til å slå til på kort varsel. Dette er et bevis på at du har finansieringen i orden, som du kan legge frem til selger når du er på visning. Hos AS Financiering kan du bestille finansieringsbevis – selv om du ikke har funnet drømmebilen ennå.

Bestill lånebevis

Lån inntil 100 % av verdien på bilen

Har du allerede funnet bilen du ønsker å kjøpe? Da kan du gå rett til søknad om billån. Vårt elektroniske søknadsskjema er enkelt å navigere seg gjennom, og vi tilbyr rask behandling av søknader som er sendt inn til oss.

I søknadsskjemaet fyller du ut nødvendige opplysninger om bilen du skal kjøpe, kjøpesum, egenkapital og ønsket nedbetalingstid. Dersom du ikke har spart opp penger og ønsker fullfinansiering av kjøretøyet, lar du bare dette feltet være blankt.

Har du derimot egenkapital, vil du få et billigere lån totalt sett. Jo høyere egenkapitalen er, jo lavere rente kan vi tilby deg.

Hva skjer så?

Dersom lånet blir innvilget, vil du motta lånedokumenter som må signeres. Dette gjøres elektronisk med BankID. Til slutt vil du bli bedt om å sende inn kjøpekontrakt og eventuelle andre nødvendige dokumenter.

Deretter er du klar til å kjøpe bilen du drømmer om!

Søk billån

Spørsmål og svar om bruktbillån

Hva betyr pant i bilen?

Pant i bilen betyr at du stiller med bilen som sikkerhet – akkurat som du stiller med boligen som sikkerhet for et boliglån. Et billån med pant i bilen har ofte bedre vilkår enn et billån uten sikkerhet. Derfor kan det lønne seg å velge et billån med sikkerhet.

Hvordan får jeg lav rente på mitt billån?

Hos AS Financiering får du lavere rente på billån hvis du har spart opp penger på forhånd. Lavere rente betyr et billigere lån totalt sett. Bruk billånskalkulatoren på toppen av denne siden til å beregne din rente basert på kapitalen du har spart opp.

Hvor stort billån kan jeg ta opp?

Hos AS Financiering kan du låne inntil 2 000 000 kroner. Den laveste summen du kan låne er 30 000 kroner. Gjennom oss kan du med andre ord kjøpe de fleste bruktbilene på det norske markedet.

Hva betaler jeg per måned?

Månedsbeløpet ditt blir avgjort av pris, nedbetalingstid og renter. Du får et estimert månedsbeløp i billånskalkulatoren øverst på denne siden. Bruk gjerne dette verktøyet når du planlegger ditt bruktbilkjøp.

Hvordan kontakter jeg AS Financiering?

Dersom du er kunde hos oss, kan du enkelt logge inn på Min Side. Du kan også ta kontakt ved å sende en e-post til post@financiering.no. Våre ansatte på kundeservice ser frem til å svare på dine spørsmål. Ta kontakt i dag, så hjelper vi deg med alt du lurer på.