Billån rente

Skal du kjøpe bil? Vi har noen av Norges laveste renter på billån. Hos oss får du lån med pant i bilen eller med egenkapital som sikkerhet.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert

De fleste som kjøper bil må ta opp et billån. Med AS Financiering er du dekket. Vi tilbyr svært gode betingelser og noen av markedets laveste renter, slik at du kan gjennomføre bilkjøpet du har ventet på.

Rente på billån

Rente på billån avhenger av hvor mye du har i egenkapital. Skal du kjøpe elbil eller hybrid? Da kan vi gi deg enda lavere rente.

Med vårt populære låneprodukt Grønt billån får du enda bedre betingelser på lånet. Dette er det soleklare valget for en miljø- og prisbevisst kunde. Ta kontakt med oss hvis du ikke er sikker på om drømmebilen din kvalifiserer til grønt billån.

Søk billån med gunstig rente i dag

Er drømmebilen innen rekkevidde? Søk billån hos AS Financiering, og få svar innen neste virkedag. En av våre hyggelige rådgivere kontakter deg så snart de kan med et godt tilbud.

Visste du at vi også tilbyr lånebevis? Dette passer godt for deg som skal kjøpe bruktbil, og som planlegger å gå på flere visninger. Et lånebevis forteller selgeren at finansieringen allerede er i orden, og du er klar til å slå til på et øyeblikks varsel dersom det skulle dukke opp et godt tilbud.

Bestill lånebevis

Har du andre spørsmål om billån eller renter? Vi har samlet noen vanlige spørsmål under. Du kan også bare kontakte oss på e-post eller telefon. AS Financiering ble stiftet allerede i 1930, og som kunde av et av Norges eldste finansieringsselskap kan du være sikker på at du er i gode hender.

Søk billån

Spørsmål og svar om billån og rente

Hva er rente?

Dette er kostnaden for å låne penger. Denne beregnes vanligvis i prosent av det utestående beløpet. Dette avgjør hva det vil koste for deg.

Hva er forskjellen på nominell og effektiv rente?

Nominell rente er grunnrenten på et lån og styres delvis av gjeldende markedspris. Dette tallet får man før man har lagt til andre kostnader. Effektiv rente er den nominelle pluss alle gebyrer, avgifter og eventuelle andre kostnader som hører med til lånet.

Begge deler påvirker den totale prisen, men siden den effektive inkluderer den nominelle, så er det den effektive som er mest avgjørende.

Hvilke gebyrer finnes?

Hos oss har vi tre ulike gebyrer. Disse er knyttet til etableringen av avtalen, terminbetaling og tinglysning. Under har vi listet opp hvor mye disse gebyrene er på. Du kan til enhver tid sjekke oppdaterte veiledende priser på våre nettsider.

Etableringsgebyr kr 2.500,–, termingebyr kr 95,–, tinglysningsgebyr 1.051,–

Hvorfor er rente på billån høyere enn på boliglånet?

Et lån med pant i bolig gir banken stor sikkerhet og garanti for at pengene betales tilbake, uansett hva som skjer. Med et billån er utlånerens risiko større, men bilen er likevel en god garanti. Derfor er også renten litt høyere. Ved andre typer lån øker den jo høyere risikoen er.

Hva betyr pant?

Pant er det samme som sikkerhet i bilen. Akkurat som med sikkerhet i bolig brukes dette for å minske risiko for utlåneren. Dette er blant annet i tilfelle uforutsette hendelser skal påvirke nedbetalingen. Da kan utlåneren i verste fall selge bilen videre.

Finnes det billån uten rente?

Nei – det finnes ingen billån uten rente. Akkurat som alle andre bedrifter må også utlånere tjene penger, og det gjør de gjennom å kreve renter.

Kan jeg få en lavere rente på billån?

Jo tryggere det er å låne penger til deg, jo lavere rente får du. Derfor blir den lavere jo mer egenkapital du har.

Kan jeg kjøpe brukt bil?

Ja, med billån gjennom oss kan du får til bil uansett hva slags bil du skal kjøpe. Det har ikke noe å si på prisen, med mindre du ønsker å kjøpe elektrisk eller hybrid. Da har vi grønt alternativ som er gunstigere enn våre andre tilbud. Vi hjelper deg med finansieringen enten du kjøper ny eller brukt bil – også elektrisk og hybrid.

Hva er fordelene ved brukt?

Brukt er billigere enn om du skal kjøpe ny bil, men er samtidig dyrere i drift. Turer til verkstedet kan fort bli dyrt med eldre kjøretøy med høy kilometerstand. Allikevel vil du miste mindre i verditap enn du ville gjort med noe helt nytt.

Hva er fordelene ved nytt?

Et helt nytt kjøretøy har nye deler, moderne løsninger og det siste innen teknologi. Du vil mest sannsynlig slippe dyre regninger hos mekanikeren. Samtidig vil du miste mye i verditap de to-tre første årene. Nytt er selvsagt dyrere enn brukt – med lån til bil kan drømmen gå i oppfyllelse.