Kjøpe bil

Skal du kjøpe bil? Her kan du søke lån til bil på inntil 100% av kjøpesummen. Vi tilbyr også forsikring.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert.

AS Financiering tilbyr billån med pant i bilen som sikkerhet. Det betyr at du kan søke om inntil 100% av kjøpesummen.

Derfor bør du låne penger til bilen hos oss:

 • Raskt svar på lånesøknaden
 • Finansiering inntil 100% av kjøpesummen
 • Opptil 10 år nedbetalingstid
 • Trygghet mot eventuelle heftelser i bilen
 • Elektronisk signering med BankID

AS Financiering er et av Norges eldste finansieringsselskap, og tilbyr lån til nye og brukte biler, motorsykler, båter og campingvogner mot salgspant i låneobjektet. Med AS Financiering får du tryggheten du trenger til å gjøre et godt bilkjøp.

Skaff lånebevis

Før du kjøper bil må du som regel ta opp et lån for å finansiere kjøpet. AS Financiering tilbyr billån med noen av landets beste betingelser på lån. Vårt ønske er at du skal kunne realisere drømmen om bilkjøpet.

De fleste selgere krever finansieringsbevis i forkant av kjøpet. Dette dokumenterer overfor selger at du kan finansiere kjøpet. Lånebeviset kan du bestille hos oss før du har funnet en bil du ønsker å kjøpe.

Bestill lånebevis

Dette må du tenke på før du kjøper bil

Det er lett å la seg rive med når man har funnet drømmebilen, men grundig forarbeid er viktig for å sikre et godt kjøp.

Før du skal kjøpe en bil bør du tenke gjennom følgende:

 • Er behovene dekket?
 • Er finansieringsbevis i orden?
 • Hvem er tidligere eier?
 • Har bilen dokumentert service- og verkstedhistorikk?
 • Har bilen vært utsatt for kollisjon/skade?
 • Er bilen EU-godkjent?

I tillegg har NAF utviklet en egen test som er mye mer omfattende enn EU-godkjenningen. Mange ønsker at bilen har vært gjennom denne ved kjøp av bruktbil. Disse punktene gjelder særlig dersom man skal kjøpe en bruktbil.

Les mer: Kjøpekontrakt bil

Lån inntil 100 % av kjøpesummen

Når du har funnet bilen du ønsker å kjøpe, er neste skritt å søke om billån. Dette gjør du enkelt gjennom vårt elektroniske søknadsskjema.

Fyll inn nødvendige opplysninger som kjøpesum, egenkapital og ønsket nedbetalingstid. Du kan også søke om 100 % av kjøpesummen, da lar du bare feltet om egenkapital stå tomt. Jo høyere egenandel du har, desto billigere blir lånet totalt. Vi kommer tilbake til deg i løpet av kort tid.

Dersom lånet blir innvilget, vil du motta lånedokumenter som må signeres. Dette kan gjøres elektronisk med BankID. Til slutt vil du bli bedt om å sende inn kjøpekontrakt og eventuelle andre nødvendige dokumenter.

Les mer: Billånskalkulator

Ekstra trygghet med betalingsforsikring

Betalingsforsikring på lånet gir deg ekstra forsikring på lånet dersom noe uforutsett skulle skje. Forsikringen dekker dine månedlige terminbeløp dersom du blir alvorlig syk, permittert eller opplever langvarig sykdom. Slik får du en bekymring mindre å forholde deg til.

Forsikringen dekker:

 • Arbeidsledighet, permittering og arbeidsuførhet
 • Kritisk sykdom
 • Dødsfall

Forsikringspremien utgjør 7,8 % av ditt månedlige terminbeløp og faktureres sammen med lånet. Se flere priseksempler her.

Søk lån til bilen i dag

Ønsker du å finansiere bilkjøpet med et billån gjennom oss? AS Financiering er et heleid datterselskap av Sparebanken Øst. Det betyr at vi legger stor vekt på god, personlig og kompetent service. Søk om billån inntil 100 % av kjøpesummen og med en nedbetalingstid inntil 10 år.

Vi finansierer også kjøp av bil gjennom privatpersoner. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Send inn en uforpliktende søknad i dag og motta svar innen kort tid. Vi gjør det enkelt å finansiere drømmebilen.

Søk billån

Spørsmål og svar om å kjøpe bil

Bør jeg kjøpe bruktbil eller ny bil?

Dette kommer helt an på dine behov og din økonomi.

Hva er fordelene med å kjøpe ny bil?

Nye biler er utstyrt med det siste innen både ytelse og teknologi. Du vil derfor få et kjøretøy som er bedre på de fleste måter. Her får du det nyeste innen smartteknologi, GPS-systemer og kanskje til og med automatiske styringssystemer. Du slipper som regel dyre besøk til verkstedet.

Du får også mer tilbake dersom du skal selge bilen. Samtidig går prisen fort nedover. Spesielt de to første årene. Du vil aldri kunne selge den for det samme som du kjøpte den for – med mindre du har gjort store oppgraderinger.

Hva er fordelene med brukt?

Brukt får du selvsagt mye billigere. Prisfallet på bil er jo høyest de to første årene, men flater ut etter dette. Med andre ord vil du ikke tape like mye om du selger bilen senere.

Samtidig vil det bli dyrere å ta den med på verkstedet. Dyre reparasjoner kan gjøre det mindre attraktivt å kjøpe bruktbil – spesielt dersom bilen har høy kilometerstand. Da kan det lønne seg å se etter noe relativt nytt, eller noe gammelt med lav kilometerstand.

Hva er fordelene med elektrisk bil?

Med elektrisk sparer du penger på drivstoffavgifter og andre gebyrer, og du er i tillegg miljøvennlig. Dessuten vil infrastrukturen til lading og lignende bare vokse. Myndighetene i flere og flere land kommer til å endre lovene for å senke utslipp. Faktisk er det slik at 12 % av EUs totale utslipp kommer fra biler.

Nettopp derfor stiller EU strenge krav til hvor mye CO2 nye kjøretøy kan slippe ut. Innen slutten av 2021 skal nyproduserte biler kun ha 95 g CO2/km. Dette er såpass lavt at det vil bli lettere for produsentene å skifte til elektrisk. Dette vil også gjøre lademuligheter enklere og mer tilgjengelige.

Hvor bør jeg kjøpe bil brukt?

Dersom du har bestemt deg for å kjøpe en bil som er brukt, finnes det flere steder på nett for folk som kjøper og selger bil. Alle kjenner til finn.no – her finnes så å si alt, og det er også et fint sted for kjøp og salg av bil privat. Et annet nettsted er bruktbil.no. Dette er utviklet av Møller Mobility Group, og fokuserer på salg av brukt fra forhandlere.

Du kan gjøre gode kupp på begge steder, men du vil altså møte privatpersoner ved førstnevnte og forhandlere ved sistnevnte. Her vil kanskje dine egne kunnskaper være avgjørende. Kan du nok til å være sikker på at du ikke blir lurt, eller foretrekker du den tryggheten som ligger i å oppsøke en forhandler?

Hvordan går jeg frem for å kjøpe bruktbil?

Sjekk bilens tilstand og ta den med på en kjøretur. Lytt etter lyder fra motoren, sjekk hvordan den reagerer, hvordan pedalene kjennes, samt hvordan du sitter – det du kjenner etter er om bilen gir deg en behagelig kjøreopplevelse og om den er verdt prisen du må betale.

Se samtidig etter rust – her kan det bli dyrt om du er uheldig. Det er ikke alltid lett å vite om en bil er i god teknisk stand. Ta gjerne med deg en annen person som hjelp, enten en som kan mer enn deg eller en du kan diskutere med.

Husk også å sjekke servicehistorikk, for å se at bilen er tatt jevnlig til service. Er du ikke bilkyndig lønner deg seg å bruke ekstern hjelp. NAFs kjøpstest er et godt verktøy som går grundigere til verks enn en EU-kontroll.