Elbiltest

Skal du kjøpe elbil eller hybrid? Da kan du søke om vår gunstigste låneavtale, Grønt billån. Gjør et godt valg for både miljøet og lommeboka i dag.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert.

Grønt billån

Skal du kjøpe elbil eller hybrid har du mulighet til å få et svært godt billån fra AS Financiering – uansett om bilen du skal kjøpe er ny eller brukt. Grønt billån er vårt aller gunstigste låneprodukt, med ekstra lave priser og gode vilkår. Du får blant annet:

 • Lavere rente
 • Lavere etableringskostnad
 • Lavere termingebyr

Grønt billån er vårt bidrag til miljøsaken.

Vi ønsker å belønne deg som velger grønt, og tilbyr derfor knallgode priser og opptil 100 % finansiering. Søk grønt billån i dag, eller les videre hvis du trenger inspirasjon til å kjøpe elbil.

Elbiler i Norge

The electric car is fully charged with a battery, Charging technology, Clean energy filling technology. 3D illustration

I elbil-sammenheng er Norge et spesielt land på mange måter. Vi er et av de landene i verden som kjøper flest elbiler, og godt over halvparten av alt nybilsalg er elektrisk. Samtidig er vi et av landene i verden med størst rekkeviddeangst, og det er ikke så rart. Mange nordmenn kjører lange strekninger til hytta hver helg og er avhengig av at bilen tar dem helt frem.

Norge er også kjent for svært skiftende værforhold, som langt ifra er ideelle for alle elbiler. Den faktiske rekkevidden på en elbil kan være lenger enn lovet om sommeren, mens den om vinteren kan være langt lavere. I tillegg er det mye annet som påvirker rekkevidden, som vekten på passasjerer og bagasje samt gjennomsnittshastighet.

Les mer: Grønt billån

Elbiltest

Heldigvis kan noen av dagens toppmodeller skilte med imponerende lang rekkevidde og funksjonell hurtiglading. Det er lurt å lese en elbiltest før du besøker forhandleren. Da vet du hva du skal se etter. Under kan du lese om hvordan noen av de mest populære elbilene i Norge har gjort det i ulike elbiltester.

Tesla Model S – en elektrisk klassiker

Tesla har en svært sterk posisjon på det norske markedet, og Model S er nærmest for en klassiker å regne. Den revolusjonerte elbilmarkedet da den kom til Norge i 2013, og har gitt mange mulighet til å oppfylle drømmen om å eie en luksusbil med svært komfortable attributter og ekstreme ytelser.

Vinteren 2020 ble Tesla Model S Long Range testet på norske veier av NAF og Motor. I denne elbiltesten kjørte den totalt 449,8 kilometer før batteriet ble ladet ut, og over 20 kilometer etter at bilen viste 0 kilometer igjen. Bilen ladet fra 8 % til 80 % på 56 minutter.

Nissan Leaf e+ – attraktiv og tilgjengelig

Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil både som nybil og bruktbil, og Leaf e+ skal være enda bedre på rekkevidde enn forgjengeren. I en elbiltest gjort av Dinside i 2019 var dommen at den dessverre ikke holdt det den lovet.

Leaf e+ kjørte 340 kilometer mot oppgitt rekkevidde på 385 kilometer, og det tok 55 minutter å lade fra 13% til 80%. Lynladerfunksjonen fungerte ikke. Det er likevel en god bil som er attraktiv for mange, spesielt fordi den er tilgjengelig uten at man må stå på venteliste.

Audi e-tron – SUV i toppsjiktet

Audi e-tron er en SUV i toppsjiktet som kommer med noen viktige oppgraderinger i 2020. Bilen skal blant annet få lengre rekkevidde og høyere energieffektivitet. WLTP-rekkevidden øker fra 417 på 50-modellen til 436 kilometer på 55-modellen.

E-tron 55 har blitt vintertestet av Elbil24, og resultatet ble 322,3 kilometer til det sto igjen 1% på batteriet. Selv om dette er et godt stykke under det som var lovet feller ikke elbiltesten en streng dom over Audi e-tron, men understreker at etter kjøreforholdene var dette omtrent som forventet.

Volkswagen e-Golf – populær på norske veier

Volkswagen e-Golf er en annen klassiker på norske veier som det etterhvert har blitt mange å se av. Den ble vintertestet av NAF og Motor i samme rekkeviddetest som Tesla Model S. Testen viste at bilen nådde 194,7 kilometer og brukte 40 minutter på å lade fra 4% til 83%. Det er slett ikke dårlig fra oppgitt rekkevidde på 222 kilometer.

Golf er Norges mest solgte bil, og e-Golf har vært med å bidra til denne rekorden. Den er så å si identisk med den originale Golf, og har derfor godt førermiljø og mye kjørekomfort. Det er også plass til tre personer i baksetet. Den største forskjellen mellom de to bilene er et mindre bagasjerom i e-Golf, men til gjengjeld bedre akselerasjon.

Volkswagen satser også sterkt med andre modeller – som ID.3 og ID.4. Spesielt ID.3 har slått an. Modellen har blitt populær, og den gjør det godt i flere tester. ID.3 er også rimeligere enn de fleste modeller.

Ford Mustang Mach-E – dyp motorlyd

Elbiler har ikke alltid sett ut som de gjør i dag. Tesla, og andre, har vist at elbiler kan se ut som sportsbiler. Samtidig kjører de vel så bra som andre biler.

Allikevel finnes det fortsatt de som liker de klassiske bensin- eller dieseldrevne bilene best. Det kan handle om at de savner den dype motorlyden – elbiler er så å si lydløse. Andre har en forkjærlighet for visse modeller og merker som enda ikke har begynt å produsere elbiler. Merket Ford og modellen Mustang er et godt eksempel.

Nå er Ford Mustang Mach-E kommet. Bilen “snakker absolutt til elbilskeptikere”, skriver Elbil.no i testen sin. Ford Mustang Mach-E har en stor batteripakke – faktisk har bare Long Range-modellene til Tesla større. Oppgitt WLTP-rekkevidde er 540 kilometer.

Tesla Model 3 Long Range – slår oppgitt rekkevidde om sommeren

Tesla Model 3 går lenger enn oppgitt rekkevidde i NAF og Motor sin rekkeviddetest. Det er riktignok på sommerføre. Oppgitt WLTP-rekkevidde er 614 kilometer, men i testen kjører den 654.9 kilometer. Om vinteren kjører den 514.8 kilometer.

Lån til elbil

Power supply for electric car charging. Electric car charging station. EV Car battery charger at charge station electro mobilit. Environment friendly Car. Panoramic banner

Drømmer du om å kjøpe noen av disse bilene? Uansett om du skal kjøpe ny elbil eller brukt kan du få et gunstig lån med gode vilkår hos AS Financiering. Grønt billån er vårt aller beste låneprodukt, og dersom du velger elbil eller hybrid kan du søke om å få finansiert inntil 100 % av kjøpesummen.

Søk lån til elbil

Elbil og rekkevidde

Rekkevidden på en elbil betegner hvor langt den kan kjøre før batteriet må lades. I en test av elbil er rekkevidden noe av det viktigste som testes, i tillegg til kjøreegenskaper, hurtiglading og normal lading.

Rekkevidde er spesielt utfordrende i Norge, hvor værforholdene er vekslende og temperaturen svinger mye mellom sommer og vinter.

Den oppgitte rekkevidden

Et viktig begrep i elbiltester er “oppgitt rekkevidde”. Oppgitt rekkevidde er rekkevidden produsenten reklamerer med at elbilen kan kjøre. Som regel følger oppgitt rekkefølge WLTP-standarden (som du kan lese mer om under). Et spørsmål som går igjen i mange elbiltester er om bilen faktisk går like langt som oppgitt rekkevidde.

Oppgitt rekkevidde i elbiltester viser hvor langt bilen kan gå når forholdene er optimale. Forhold som påvirker rekkevidden til en elbil er blant annet:

 • Temperaturen ute
 • Bagasje og passasjerer
 • Gjennomsnittshastighet
 • Strømforbruk i kupeen, for eksempel til klimaanlegg

Har du behov for lengre rekkevidde, koster det også mer. Få råd til drømmebilen med et elbillån fra AS Financiering. Vårt bidrag til det grønne skiftet er å gi ekstra gode vilkår og lav rente til bilister som velger hybrid eller elbil.

Les mer: Billån elbil

Gode grunner til å velge AS Financiering

 • Raskt svar på din lånesøknad
 • Finansiering inntil 100% av lånesummen
 • Opptil 10 års nedbetalingstid
 • Trygghet mot eventuelle heftelser i bilen
 • Elektronisk signering med BankID

WLTP-rekkevidden

Hvis du har lest tester av elbiler og rekkevidde, har du helt sikkert kommet over begrepet WLTP-rekkevidde. WLTP er en internasjonal standard som står for Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure. Prosedyren erstattet NEDC (New European Driving Cycle) i 2019 og brukes globalt for å teste personbilers utslipp, forbruk og rekkevidde.

WLTP er utviklet for å være mer representativ for faktiske kjøreforhold enn NEDC, slik at resultatet skal bli mest mulig korrekt. Nye biler testes derfor under ulike kjøreforhold, skiftende temperaturer og varierende fart, samt ujevn akselerasjon og nedbremsing. Resultatet er den oppgitte rekkevidden som blir nevnt i tester av elbiler og rekkevidde.

Mange bilmagasin og -nettsider tester om oppgitt rekkevidde stemmer under ulike forhold – som for eksempel på glatt vinterføre.

Test av rekkevidde i Norge

Uansett hva den oppgitte rekkevidden viser, vil rekkevidde alltid være en utfordring i land som Norge. Værforholdene her er langt fra optimale for elbilister, og svært mange bruker bilen på langtur til og fra hytta hver helg. Likevel er Norge et av landene i verden som kjøper flest elbiler. Derfor er det spesielt viktig å teste rekkevidden på elbiler i Norge.

Fremtiden er både lys og grønn

Nordmenn kjøper elektriske biler som aldri før. Faktisk er det blitt så mange i Oslo at det blir kø i kollektivfeltet. Oslo kommune har derfor endret reglene for kjøring i kollektivfelt. Nå må man ha med seg minst én passasjer for å få lov til dette.

Etter hvert vil bilene som går på fossilt brensel være i mindretall.

Grønn innovasjon i bilbransjen

Innovasjonen i bilbransjen kommer til å være grønn. De nyeste og beste bilene kommer til å være elektriske. Med andre ord er det mange fremtidige elbiltest-vinnere. Vi kommer til å se alle store bilselskap og -produsenter konkurrere om å gjøre det best.

Elektrisk og hybrid kommer til å lede innovasjon i bilbransjen.

Grønne biler blir billigere og bedre

Pris følger etterspørsel. Vi ser allerede at produsenter konkurrerer med Tesla og Audi på pris. Samtidig setter Tesla ned prisene på sine biler når de lanserer nyere og bedre modeller. Audi og andre produsenter kommer med billigere utgaver av sine biler.

Når flere tenker grønt, blir grønne biler billigere og bedre.

Ta et steg inn i fremtiden med grønt billån

Elektriske biler er uten tvil fremtiden. Dersom du ønsker å ta del i denne fremtiden, kan du få et gunstig grønt billån hos oss. Da kan du kjøpe en av bilene fra elbiltesten over – eller fra fremtidige elbiltester.