Elbiltest

Skal du kjøpe elbil eller hybrid? Da kan du søke om vår gunstigste låneavtale, Grønt billån. Gjør et godt valg for både miljøet og lommeboka i dag.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert

Grønt billån

Skal du kjøpe elbil eller hybrid har du mulighet til å få et svært godt billån fra AS Financiering – uansett om bilen du skal kjøpe er ny eller brukt. Grønt billån er vårt aller gunstigste låneprodukt, med ekstra lave priser og gode vilkår. Du får blant annet:

  • Lavere rente
  • Lavere etableringskostnad
  • Lavere termingebyr

Grønt billån er vårt bidrag til miljøsaken. Vi ønsker å belønne deg som velger grønt, og tilbyr derfor knallgode priser og opptil 100 % finansiering. Søk grønt billån i dag, eller les videre hvis du trenger inspirasjon til å kjøpe elbil.

Elbiler i Norge

I elbil sammenheng er Norge et spesielt land på mange måter. Vi er et av de landene i verden som kjøper flest elbiler, og godt over halvparten av alt nybilsalg er elektrisk. Samtidig er vi et av landene i verden med størst rekkeviddeangst, og det er ikke så rart. Mange nordmenn kjører lange strekninger til hytta hver helg og er avhengig av at bilen tar dem helt frem.

Norge er også kjent for svært skiftende værforhold, som langt ifra er ideelle for alle elbiler. Den faktiske rekkevidden på en elbil kan være lenger enn lovet om sommeren, mens den om vinteren kan være langt lavere. I tillegg er det mye annet som påvirker rekkevidden, som vekten på passasjerer og bagasje samt gjennomsnittshastighet.

Les mer: Grønt billån

Elbiltest

Heldigvis kan noen av dagens toppmodeller skilte med imponerende lang rekkevidde og funksjonell hurtiglading. Videre kan du lese om hvordan noen av de mest populære elbilene i Norge har gjort det i elbiltest.

Tesla Model S

Tesla har en svært sterk posisjon på det norske markedet, og Model S er nærmest for en klassiker å regne. Den revolusjonerte elbilmarkedet da den kom til Norge i 2013, og har gitt mange mulighet til å oppfylle drømmen om å eie en luksusbil med svært komfortable attributter og ekstreme ytelser.

Vinteren 2020 ble Tesla Model S Long Range testet på norske veier av NAF og Motor. Den kjørte totalt 449,8 kilometer før batteriet ble ladet ut, og over 20 kilometer etter at bilen viste 0 kilometer igjen. Bilen ladet fra 8 % til 80 % på 56 minutter.

Nissan Leaf e+

Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil både som nybil og bruktbil, og Leaf e+ skal være enda bedre på rekkevidde enn forgjengeren. Da bilen ble testet av Din side i 2019 var dommen at den dessverre ikke holdt det den lovet.

Leaf e+ kjørte 340 kilometer mot oppgitt rekkevidde på 385 kilometer, og det tok 55 minutter å lade fra 13 % til 80 %. Lynladerfunksjonen fungerte ikke. Det er likevel en god bil som er attraktiv for mange, spesielt fordi den er tilgjengelig uten at man må stå på venteliste.

Audi e-tron

Audi e-tron er en SUV i toppsjiktet som kommer med noen viktige oppgraderinger i 2020. Bilen skal blant annet få lengre rekkevidde og høyere energieffektivitet. WLTP-rekkevidden øker fra 417 på 50-modellen til 436 kilometer på 55-modellen.

E-tron 55 har blitt vintertestet av Elbil24, og resultatet ble 322,3 kilometer til det sto igjen 1 % på batteriet. Selv om dette er et godt stykke under det som var lovet feller ikke elbiltesten en streng dom over Audi e-tron, men understreker at etter kjøreforholdene var dette omtrent som forventet.

Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf er en annen klassiker på norske veier som det etterhvert har blitt mange å se av. Den ble vintertestet av NAF og Motor i samme elbiltest som Tesla Model S. Testen viste at bilen nådde 194,7 kilometer og brukte 40 minutter på å lade fra 4 % til 83 %. Det er slett ikke dårlig fra oppgitt rekkevidde på 222 kilometer.

Lån til elbil

Drømmer du om å kjøpe elbil? Uansett om du skal kjøpe ny elbil eller brukt kan du få et gunstig lån med gode vilkår hos AS Financiering. Grønt billån er vårt aller beste låneprodukt, og dersom du velger elbil eller hybrid kan du søke om å få finansiert inntil 100 % av kjøpesummen.

Søk lån til elbil