Kjøpe båt

Skal du kjøpe båt? Med et lånebevis fra AS Financiering står du sterkere til å gjøre et godt kjøp når drømmebåten dukker opp.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert

Uansett om du drømmer om en seilbåt, cabincruiser, daycruiser, RIB eller yacht, kan du få lån til båt hos AS Financiering. Les videre for å lære mer om vårt låneprodukt. Lengre ned i artikkelen får du gode tips når du skal ut og kjøpe båt.

Båtlån med gode betingelser

De fleste som skal kjøpe båt er avhengige av et båtlån. Hos AS Financiering kan du få lån til båt over 7 meter med skipspant i båten. Følgende vilkår må være oppfylt for at båten skal kvalifisere til et båtlån hos oss:

  • Båten må være over 7 meter
  • Båten må være registrert med registreringsnummer i Skipsregisteret NOR
  • Skal du kjøpe bruktbåt må den ikke ha registrerte heftelser

Dersom du eier en båt som er registrert i Skipsregisteret NOR, kan du også etablere lån med skipspant i denne. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål til båtlån.

Hvorfor søke båtlån hos AS Financiering?

  • Du får raskt svar på søknaden om lån
  • Vi finansierer inntil 80 % av kjøpesummen
  • Du får opptil 10 års nedbetalingstid
  • Vi sikrer trygghet mot eventuelle heftelser i båten

Gode råd ved kjøp og salg av båt

Skal du kjøpe bruktbåt er det viktig å vite hvordan du skal gå frem for en trygg handel. Her er noen gode huskeregler for deg som skal kjøpe båt:

Båtførersertifikat

Dersom du er født i 1980 eller senere og skal føre en fritidsbåt over 8 meter, eller en motor større enn 25 hestekrefter, må du ha båtførersertifikat. Les mer hos Sjøfartsdirektoratet

Gjør hjemmeleksene dine

Det er de som kjenner markedet best som gjør de beste kjøpene. Det er helt vanlig å prute på bruktbåter, men for å lykkes må du vite hva som er en realistisk pris for akkurat den båten du vil kjøpe. Gjør god research, så sparer du både tid og penger.

Skaff deg båtplass

Når båten ikke er i bruk, må den ha en båtplass. Bor du utenfor tettbebygde strøk er det ikke noe problem å la båten overvintre på båthengeren, aller helst i garasjen. Bor du derimot i byen, må du leie båtplass. Det beste tipset er å melde seg inn i en lokal båtforening.

Båt og motor må være CE-merket

Krav til CE-merking gjelder alle fritidsbåter som er bygget etter 1998, og som er 2,5 til 24 meter lange. Fra 2006 gjelder dette også motoren. Formålet med CE-merking er å bevise at båten er produsert i henhold til EUs regelverk.

Heftelser i båten

I Skipsregisteret kan du sjekke om det er noen heftelser registrert på båten. Dersom båten ikke er registrert her, kan du sjekke Brønnøysundregistrene for å se om det er tinglyst tvangspant. Er den ikke registrert her heller, bør du sjekke at båten ikke har heftelser i Løsøreregisteret

Kjøpekontrakt og forsikring

Du må aldri kjøpe båt uten kontrakt og forsikring. Med en kontrakt vil du ha skriftlig bevis på hva som ble avtalt på kjøpstidspunktet og stå sterkere dersom det skulle oppstå konflikt mellom deg og selger.

Båtforsikring bestiller du enkelt hos AS Financiering – vi er stolt formidler av Frende Båtforsikring.

Les mer om båtforsikring

Se etter skader

Det er en fordel å kjøpe båt når den fortsatt står på land, for da er det enklere å se etter skader under båtens vannlinje. Her vil det også komme frem om den tidligere eieren har slurvet med vedlikeholdet.

Samtidig bør du ikke kjøpe båt uten å ha tatt den på en prøvetur. Sjekk tilstanden på motoren og ta en god kikk på det elektriske utstyret. Feil på båten kan føre til store uforutsette utgifter, så her bør du forsikre deg om at alt er i orden.

Klar for å kjøpe båt? Søk lån hos AS Financiering

Vi tilbyr finansiering av nye og brukte båter med inntil 80 % av kjøpesummen og med skipspant i båten. Med vårt lånebevis er du klar for å slå til dersom drømmebåten skulle dukke opp.

Søk båtlån